Úspěšná firma jako společné dítě

6790C6DB-C486-4B2D-AF16-C7440848672C

Když se setkají dva lidé, kteří se rozhodnou kráčet životem společně, často je přepadne pocit touhy po společném dítěti. Evka a Andrej Valentovič o tom vědí své. Své vytoužené dítě nazvali Altevita a vzorně se o něj starají...

 

Bylo to období, kdy si tehdy teprve partneři řekli, že by společně chtěli rozjet něco, co by je naplňovalo. Evka s Andrejem se již dříve naplno věnovali zdravé výživě a poradenství, ale neustále přizpůsobování se a potřeba vlastní realizace nakonec rozhodli, že potřebují něco ve svém životě změnit.

Právě při studiu a přednáškách v Praze se dostala Evka k Ajurvédě a tak se pustila do studia, vedle něhož měla štěstí natrefit na člověka, který prodával celou knihovnu o Ajurvédě. "Nejprve si přečetla pár knih a nakonec skončila na Srí Lance," dodává Andrej, který svou partnerku s obdivem podporoval v jejím studiu Ajurvédy.

 

Učení Ajurvédy jí změnilo život

Evka se na ostrově obklopeném Indickým oceánem učila od ajurvédských lékařů i masérů. Významným přínosem byl i kurz vaření podle ajurvédy a poznání alchymie koření. Po získání znalostí, které ještě více prohloubily její přesvědčení o tom, jak strava ovlivňuje život člověka, se vrátila domů a věděla, že její život už nebude jako předtím.

"Vedli jsme množství obohacujících rozhovorů. Snili jsme společný sen - objevit produkty přírody, které lidem mohou skutečně pomoci ke zdraví a vitalitě, "prozrazují manželé.

Jednu noc, když oba nemohli usnout, padlo definitivní rozhodnutí. Zapálení debatovali o jejich novém objevu, kterým byl japonský čaj Matcha a uvědomili si, že přišel čas, aby se posunuli dál.

Psal se rok 2013 a Evka a Andrej zakládali společnost Altevita.

 

Altevita – alternativa a vitalita

Po založení společnosti se manželé usilovně a houževnatě pustili do práce.

„Altevita se stala naším společným dítětem,“ vysvětluje Andrej, „produkuje originální a kvalitní výrobky pro život, zdraví a krásu.“

Manželům Valentovičům se splnil sen. Altevita se stala výrobcem, dodavatelem a distributorem produktů zdravé výživy - japonského Matcha čaje, smoothie mixů, ajurvédskýchbylin, koření a medu, rozmanitých doplňků výživy, zdravých potravin, přírodní kosmetiky, esenciálních olejů a inovativních pomůcek v aromaterapii. Zaměstnávají deset lidí, kteří pracují převážně ve výrobě, ale několik z nich se věnuje i důkladnému balení objednaných produktů, aby zásilky ke klientům dorazily v pořádku. ALTEVITA má ve svém týmu i šikovné lidi, kteří se věnují obchodu a realizování ochutnávek při různých eventech a přímo u našich obchodních partnerů.

Kvalita a originalita

Na nadbytek času se už manželé stěžovat nemohli. Altevita se rozrůstala a bylo třeba se o ni svědomitě starat. „Moje pozice je manažer pro všechno a Evka pracuje na recepturách a věnuje se poradenství. Každý produkt důsledně testujeme nejprve u nás doma. Naší filozofií je produkce originálních a kvalitních výrobků, kterým věří a používají je i zakladatelé společnosti. Teprve pak, když si jejich účinky ověříme sami na sobě, jdou do výroby,přiznává Andrej Valentovič.

 

Poté, co do portfolia produktů zařadili aromaterapii, se jejich životy naplnily skutečnými vůněmi. „Esenciální oleje si nás získaly a my jsme jim nadobro propadli,“ vyznává Evka Valentovič, která stojí za celou řadou produktů aromaterapie. Věnovat se práci s esenciálními oleji v čisté přírodní kvalitě byl vždy její tajný sen. Myslím, že lidem na aromaterapii imponuje zejména to, jak rychle se projeví účinek. Vůně působí na náš limbický systém a také v závislosti na jejich způsobu šíření a druhu aplikace dokáží ovlivnit množství procesů v našem těle.“

 

Jelikož obdivovatelů aromaterapie stále přibývalo, manželé se rozhodli vytvořit speciální směsi se specifickým zaměřením. „Nejžádanější jsou směsi pro dětičky,“ zamýšlí se Evka. Andrej souhlasí a dodává, že je to proto, že jejich recepturám manželka věnovala nejvíce času. Mnoho jejich klientů však oslovily i směsi esenciálních olejů podle znamení zvěrokruhu, o čemž svědčí i množství spokojených recenzí na jejich webové stránce.

 

Aromaterapie jako součást života

Evce a Andreji Valentovič zaimponoval život plný vůní. Lahvičky s vonnými směsmi mají u nich doma čestné místo. No i když mají Altevitu, snaží se přemýšlet jako spotřebitelé. „Pokud si někdo koupí lahvičku s olejem, je důležité vědět, jak ho správně aplikovat, ředit. Každý z nás má specifické potřeby, a proto máme v nabídce množství rozličných aplikátorů. Mně například vyhovuje Roll On, je velký přibližně jako lesk na rty a jeho použití nepoutá žádnou pozornost,ukazuje Evka. Andrej připomíná, že v obdobích, kdy se rozmáhají virová onemocnění, jsou oblíbené praktické nosní inhalátory.Je pozitivní, že lidé se o aromaterapii tak intenzivně zajímají. Někteří si objednávají třeba pouze oleje na podporu imunity, ale jsou i tací, co vlastní domácí aroma - lékárničky a jednou za čas si doplňují zásoby.“

Esenciální oleje mají široký záběr využití. Zatímco někteří lidé používají pouze difuzory v domácnostech, autách či kancelářích, jiní přidávají esenciální oleje do pračky, sušičky či napařovací žehličky, vyrábějí si domácí luxusní krémy, obklady, koupele, zábaly na vlasy, míchají si vlastní parfémy či kosmetické přípravky proti stárnutí. Aromaterapii vnímáme jako nadčasovou vědu. Byla tu před námi a bude tu i po nás...uzavírá učitelka Ajurvédy - Evka.

 

Altevita je pro každého

Zatímco v minulosti byly produkty Altevity zajímavé zejména pro sportovce, dnes jsou klienty jednotlivci, rodiny, firmy, hotely, dokonce například i školky a školy. „V Altevitě si každý něco najde. Zejména v dnešní době, kdy se lidé stále více zaměřují na prevenci, jsou naše produkty velmi žádané. Klienti si je nejčastěji objednávají přes náš internetový obchod www.altevita.sk a ti, kteří žijí v České republice, přes www.aromaoils.cz.

„Množství našich výrobků se nachází v obchodech se zdravou výživou a v lékárnách,objasňuje Andrej. Doslova obrovský zájem zaznamenala společnost o jejich produkt Liverdetox, který je zaměřený na očistu organismu a jeho následnou výživu. Velké oblibě se těší i výrobky s čistým kolagenem, do nichž jsou přimíchány další tělu prospěšné látky.

Manželé na závěr poznamenávají, že jde o kombinace účinných látek vysoké kvality, na kterých tým Altevity dlouho pracoval. Právě náš nárok na vysokou kvalitu je důvodem, proč jsme tak žádaní i u větších klientů. Někteří z nich mají zájem naše produkty prodávat pod vlastní značkou.

A to je pro Altevitu důležitá zpětná vazba.

Vyrostla nám a jsme na ni hrdí. A co je nejlepší, stále nás potřebuje a my ji také...“